Ongeveer 2 weken terug begon onze roadtrip. Ik heb elke dag een soort mini verslagje gemaakt van wat we mee hebben gemaakt. Dit verdeel ik in meerdere blogs, want niemand heeft zin om een enorme lap tekst te lezen (of te schrijven).

8 mannen, 2 auto’s, tenten en alleen maar mooie momenten #poëet.

Fabrice, Rolf en Sam waren er ongeveer 3 dagen eerder dan ons, zij gingen namelijk nog een berg beklimmen met de fiets. Voor de lol. Louis, Rutger, Jan, Thomas en ik vertrokken donderdag 6 juli. We reden in de auto van Louis’ ouders, een grote Renault espace. Dit was zeer comfortabel, de auto reedt heerlijk een er was genoeg ruimte voor 5 man. Toen ik de auto instapte om vervolgens met Louis de rest van de mannen op te halen, was voor mij de vakantie al begonnen. Er zijn weinig momenten geweest dat ik niet met een glimlach achter het stuur zat. De 1e dag reiden was het langst, want het plan was om vanuit het zuiden steeds een beetje richting het noorden te rijden, dus zodra dit voorbij was waren het alleen nog maar kleine stukjes. Na ongeveer 15 uur rijden kwamen we aan in lege cap ferret.

Ik was best wel moe toen ik uit de auto stapte door het vele rijden, maar toen we met z’n allen in het donker lekker een drankje deden voelde het echt als vakantie. We zijn toen nog een uurtje wakker gebleven ongeveer en daarna ging ik richting “bed”. Ik kwam niet direct in slaap. Ik heb dit wel vaker als ik op een onbekende plek slaap met 7 mannen om me heen die in redelijk volume door praten.

Toen ik de volgende ochtend wakker werd rond 8 uur, lag iedereen nog te slapen. Ik ging toen met me camera een rondje op het terrein lopen, even kijken waar de supermarkt was en dergelijken. Toen ik terug kwam waren er al een paar jongens wakker. In de loop van de ochtend ik samen met Fabrice en Jan naar de supermarkt (Super U), dit was enorm groot en je kon hier alles van brood tot een Nintendo DS kopen.

Weer terug op de camping gingen we ontbijten en ons klaar maken voor het strand. Dit was super relaxt. We hebben de hele dag lekker gezwommen, met een rugby bal gespeeld, ongeveer 17x onze spullen naar boven verplaatst want het werd vloed, en ook een dam gebouwd om dit proberen te voorkomen.. Ik heb deze middag alleen maar gelachen. Op een gegeven moment zaten een aantal jongens in het water en zag je ze een voor een op het strand aanspoelen zonder broek. Dit hielden ze zo’n 1,5 uur vol en alle mensen op het strand waren ook aan het mee genieten. Rond een uurtje of 6 gingen we even terug naar de camping om de wegwerp barbecues op te halen.

Op het strand hebben we verrassend lekker gegeten en ook enige drankjes genuttigd. Toen we terug liepen moest ik even mijn veterstrikken, dit ging iets minder soepel als normaal. In de verte zag ik een aantal lichtjes dichterbij komen, en later hoorde ik ook de stem van Rolf. Toen ze eenmaal bij mij waren bleken het onze buren te zijn van de camping. Zij gingen met hun groep een kampvuur maken op het strand, en wij wouden hier uiteraard bij zijn. Ik ben direct gaan helpen met hout verzamelen en we hebben samen met hun groep drank spelletjes gedaan en gezellig gepraat. Zij kwamen uit Berlijn en dit was hun laatste avond hier, ze waren allemaal afgestuurd voor iets (?). Louis heeft deze avond een blikje uit het vuur gepakt en liep de rest van de week met een blaar ter grootte van een amandel op zijn vinger gelopen.

Bedtijd.