Koningsdag was fantastisch. Koningsdag was voorheen Koninginnedag en werd gevierd op 30 april. Willem dacht daar anders over en maakte daar lekker zijn eigen dag van. Iets waar ik ook wel blij mee ben, want ik ben jarig op 27 april.

Met koningsdag zaten we met vrienden bij Rutger, hier gingen we wat drinken. Ik dronk bier en dat is zeldzaam, ik houd niet van bier. Maar op deze speciale avond smaakte hij wel prima. Daarna gingen we even de stad in naar café Hoppe, het was hier barstend druk en iedereen was dronken. Ik bleef hier niet te lang want ik had een zware dag voor de boeg.

De volgende ochtend had ik een lekker ontbijtje voor mezelf gemaakt en ging ik even het huis schoonmaken. Rond een uur of 11 kwamen mijn vrienden, waarmee ik de vorige avond ook was, en gingen we ons voorbereiden op de dag. We gingen naar Oranjebloesem, dit is een festival aan het strand van IJburg. We vertrokken rond een uur of 1 en het feest kon beginnen. Ik was er wat eerder dan de rest, dus ik ging alvast het terrein verkennen. Dit was gigantisch. Al gauw kwam ik 3 jongens tegen waarmee ik op de basisschool heb gezeten, en die ik nog wel bij tussenpozen zie (1 daarvan is Joost, rechts op de afbeelding). Het eerste uurtje heb ik met hun gespendeerd en daarna kwam de groep ook aan.

De rest van het festival is voorbij gevlogen! Ik heb eindeloos rondjes gelopen en immens veel mensen ontmoet. De muziek op het festival was ook super goed, het was een mix van techno, deephouse en DISCO! Ik houd van disco. En voor we het wisten was het 8 uur L. Het laatste half uur was zowel genieten als spannend, want mijn telefoon was op en ik was al mijn vrienden kwijt. Dat is normaal gesproken niet zo erg, maar ik moest nog thuis komen en ik en navigatie hebben niet een goede relatie. Uiteindelijk toch nog vrienden gevonden en veilig thuis gekomen. Het was nog vroeg toen het festival was afgelopen, dus besloten we nog om bij Oliver (links op de foto) thuis te chillen. Hier konden we de dag evalueren en elkaars avonturen bespreken, dolle pret. En als steel op de kers op de taart op het taartplateau op het aanrecht bleef mijn vriend Fabrice gezellig bij mij slapen J.

Koningsdag was fantastisch.