Toen ik wakker werd in de AirBNB lag iedereen nog lekker te slapen. Ik kon nu lekker het huisje gaan schoonmaken, iets wat ik stiekem wel een beetje miste van thuis. Heerlijke bezigheidstherapie en goed tegen de kater. Toen iedereen een beetje wakker was gingen we ontbijten. We hadden voor deze dag nog niet echt een planning, dus besloot ik een vriendinnetje van mij, Carolina, een berichtje te sturen. Dit is een Colombiaans meisje die in Spanje woont. Ze was die dag in Pamplona, ongeveer een uurtje rijden van San Sebastian. Dus ik had de auto gepakt en was er heen gereden. Nog voor de middag kwam ik daar aan. Ik was er precies in de week dat het San Fermin feest was. Hier rennen de stieren ’s morgens vroeg door de straat. Iedereen was wit gekleed met rode sjaaltjes, en overal was life muziek en gezelligheid. Carolina liet me een aantal locale barretjes zien en we hebben een tijdje met haar vrienden wat gedronken. Toen we richting een restaurant liepen waar zij gewerkt had werd ik plots tegengehouden door een vrouw. Zij spraak Spaans, uiteraard, en gaf me een tijm takje. Met een takje tijm in mijn hand luisterde ik aandachtig naar wat deze mevrouw in het Spaans tegen mij vertelde. Na een kleine 5 minuten Kwam Carolina naar mij toe om me weg te halen, kort daarna vroeg deze lieve vrouw om geld. Het waren oplichters. Geen zin in gezeik en als dank voor het takje tijm gaf ik de vrouw €5.

We gingen naar een restaurant waar Carolina vroeger gewerkt had Ze kwam hier dan ook oud collega’s tegen, waar ze volgas Spaans tegen ging praten. Na “Hola” ben ik gestopt met begrijpen. We hadden tapas gegeten. Toen begonnen we onze terug weg naar de auto. Eenmaal afscheid genomen te hebben reed ik terug. Ik was 20 minuten onderweg toen ik bij de 1e tol kwam. Ik naderde de poorten en voelde in mijn lege broekzak; kut, portemonnee vergeten! Ik kon niet terug rijden, want heb gehoord dat spookrijden op de snelweg best wel veilig is. Ik had de auto aan de kant gezet en er kwam iemand van de beveiliging naar me toe. Ik had Carolina aan de telefoon en die had het hele verhaal in het Spaans uitgelegd. Via een illegale zijweg kon ik terug naar Pamplona. Portemonnee opgehaald en weer onderweg naar San Sebastian.

Toen ik de auto had geparkeerd moest ik nog ongeveer een half uur lopen. Halverwege realiseerde ik me dat ik de auto niet op slot had gezet… En weer terug. Ik heb de hele dag op redelijk oncomfortabele leren sandalen gelopen en de blaren groeide als onkruid op mijn voet. De rest van de tocht daarom op blote voeten gedaan. Thuis wisselde de jongens en ik verhalen uit over de dag en gingen we wat drankjes doen, want we zouden uit gaan die avond.

Jan en ik gingen om een reden die ik me niet heel goed meer herinner eerder weg dan de rest. Maar er waren niet veel barren of clubs (open). Op een gegeven moment hadden Jan en ik iets gevonden waar we de goorste shots besteld hadden. Na ongeveer 10 minuten kwamen we er achter dat het kroeg was waar men de voorkeur had voor het zelfde geslacht. Niks mis mee, maar onverwacht. De rest van de avond hebben we een beetje over straat geslenterd en opeens was het ochtend. 🙂

Bedtijd?