Ik werd rond een uur of 10 wakker. En moest even bijkomen in m’n camping stoeltje. Na een half uurtje verveeld te zijn besloot ik iedereen hun tent open te ritsen, zodat ze vredig maar snel wakker werden. Het plan was ook om vandaag naar Mimizan te rijden, dus het leek mij slim om niet al te laat te vertrekken. Toen iedereen wakker was gingen we onze spullen inpakken. Nog even douchen en doei zeggen tegen onze buren, en door.

Na een paar uur rijden kwamen we aan in Mimizan, hier kregen we wat info over de camping en wat er waar te beleven was. Niet veel later waren onze tenten opgezet en begonnen de spelletjes.

Het begon vrij onschuldig met wat toepen of perudo (super leuk spel met gekleurde bekers en dobbelstenen, google het!). Toen kwam Jan met een drankspel wat ze spellen bij het core, dat beloofd wat. Het was een spel genaamd 30en, waar je 6 dobbelstenen voor nodig hebt. Je gooit om ste beurt met de stenen en moet er per gooi minimaal 1 laten liggen. Gooi je in totaal minder dan 30 ogen krijg jij de punten, en gooi je er boven dan zijn ze voor de persoon die na jou moet gooien. Daarnaast zitten nog heel wat regels die er voor zorgen dat je meer punten krijgt. Heb je 15 punten moet je een biertje atten. Een paar uur later had iedereen al flink wat gedronken, toen moesten we nog naar het stadje om wat te eten. Toen iedereen zijn laatste biertjes toegewezen kregen gingen we richting de stad. Ik was samen met een aantal jongens als eerste in de stad, wij gingen alvast kijken wat voor restaurants er beschikbaar waren. Toen we een restaurant hadden uitgekozen ging Louis in het Frans een tafeltje voor ons regelen. Na het eten gingen we opzoek naar leuke uitgaansgelegenheden, we kregen van een aantal mensen als tip club BA. Voordat we hier heen gingen liepen we nog wat rond op het plein waar Thomas een opdracht moest uitvoeren. Iets ongemakkelijks doen op het podium, waar Louis al gouw wat danstips gaf. Op dat pleintje stond ook een klein marktje waar ik een super gaaf leren boekje heb gekocht.

Toen we naar binnen konden bij BA was er nog helemaal niemand, maar het liep al snel vol. Deze avond waren we rond 5 uur thuis.

De volgende ochtend zat ik rond 11 uur een beetje verward op mijn camping stoeltje te genieten van het zonnetje. Niet veel later kwam de bewaking bij de tenten van Fabrice en Sam. Ze riepen een aantal keer, maar zij lagen nog in coma. Ik liep er naar toe en kreeg te horen dat we om 12 uur van de camping af moesten… Jongens wakker gemaakt, spullen gepakt, en doorgereden naar San Sebastian. Ik moest rijden, want mijn co-driver was nog dronken.

Toen we aankwamen op het adres van onze AirBNB bleek het voor een druk plein te zijn waar geen parkeerplekken waren. Dit was een enorm gedoe, maar uiteindelijk hebben we een beetje illegaal op de stoep kunnen staan, spullen eruit gegooid, chauffeurs doorrijden en een plekje zoeken. Ik ging alvast naar binnen, ik was namelijk de contact persoon van de AirBNB met Mamen (vrouw die het verhuurde). Toen zij open deed kreeg ik direct 2 kussen en een vriendelijke handdruk van man en zoonlief. Samen met de heren brachten we onze spullen omhoog en kregen we een korte rondleiding. Lieve Mamen had alles van wasmiddel tot yoghurthes in de ijskast verzorgd, en ik kon Mamen wel zoenen.

Toen we al onze spullen hadden uitgepakt ging ik samen met een aantal jongens een rondje lopen in het stadje, een beetje fotograferen en boodschapjes doen voor in de avond. Samen met Fabrice had ik een risotto gemaakt Niet het lekkerste wat ik ooit heb gemaakt, maar wel lekker veel koolhydraten voor onze dorstige kinders. Een goede bodem is het halve werk. De avond eindigde voor mij met een wat spelletjes en daarna richting bed. Een aantal jongens van de groep gingen nog het stadje verkennen, met enige spijt want alles was dicht.

Bedtijd.